Jagdhornbläser

Diese Seite ist nur auf Niederländisch.

Jachthoornblazers

WASSENAARSE JACHTHOORNGROEP
“HET GROENE HOUT”


 


 

WASSENAARSE OORSPRONG EN THUISBASIS VAN “HET GROENE HOUT”

 

Deze succesvolle jachthoorngroep werd verscheidene malen Nederlands Kampioen in de klasse Es. In 2014 werd het eerste Nederlands kampioenschap behaald tijdens de mede door de Stoeterij georganiseerde Wassenaarse Country Fair en nationale kampioenschappen.

 

 

 

 
 

Dit ensemble vindt zijn oorsprong in, draagt de naam en is opgericht onder auspiciën van de bekende Wassenaarse Stoeterij “In ‘t Groene Hout”. De Jachtzaal van de Stoeterij is dan ook vanouds de thuisbasis voor de muzikale activiteiten.

 

 

 

In Wassenaar treden de blazers op tijdens Kerst-, Hubertus- en andere door de Stoeterij georganiseerde evenementen.

 

 

 

 

De Es-parforce hoorn (cor de chasse) wordt bespeeld. Deze is nagenoeg identiek aan de barokke hoorn, en werd traditioneel ingezet bij de jacht te paard met de meute. De kledij is kleurrijk.


 

 

Er worden Boheemse, Duitse en Franse jachtmelodieën gespeeld. Talrijke stukken uit de baroktijd zijn aan de Franse Vénérie ontleend.

 


 

 

WASSENAARSE JACHTHOORNGROEP “WAALSDORP”


 

Ook deze in het groen geklede jachthoorngroep is aan de Stoeterij verbonden. Dit ensemble richt zich op het in stand houden van jachtmuziek in de lage landen in Boheemse stijl. Leden jagen of zijn met (jacht)honden actief.

 


 

Naast het samen maken van muziek speelt gezelligheid en kameraadschap een grote rol. Gezeten op de Linzerwagens van de Stoeterij worden aansprekende muzikale optredens gegeven.

 

Jachthoorngroep

 

  

 

Bekijk hier de verschillende evenementen: www.green-woods.net/webshop/